تلفن تماس: 09133608011
واتساپ: 09137429114
ساعات تماس از 9:00 صبح الی 20:00 شب
    لوازم یدکی خودرو های چینی اصفهانView My Stats
    جستجو

    بررسی تسلا سایبرتراک؛ این خودرو ماورایی و اعجاب‌انگیز را بشناسید

    چهار شنبه, 18 مهر,1403

    معرفی تسلا سایبرتراک

    تسلا سایبرتراک، از زمان رونمایی خود در نوامبر ۲۰۱۹، سروصدای زیادی به پا کرد؛ از شکسته شدن شیشه‌های ضدضربه با اصابت توپ گلف گرفته تا مونتاژ ضعیف لبه‌های تیز فلزی در بدنه خارجی و اعلام گشتاوری فضایی! تسلا سایبرتراک با طراحی بسیار متفاوت خود، بیش از آنکه شبیه وانت‌های سنتی باشد، به خودروهای علمی-تخیلی شباهت دارد. اما آیا تسلا سایبرتراک می‌تواند به وعده‌های بزرگش عمل کند یا تنها یک نمایش تبلیغاتی بزرگ است؟ در ادامه مطلب تسلا سایبرتراک را بررسی می‌کنیم تا به این سؤال پاسخ دهیم.

    مشخصات ظاهری تسلا سایبرتراک

    طراحی تسلا سایبرتراک باعث می‌شود این خودرو شبیه یک سلبریتی جنجالی باشد و  هرجا که می‌رود توجه مردم و مطبوعات را جلب کند.  طراحی این خودرو از هر نمایی که به آن نگاه می‌شد، جنجال‌های زیادی ایجاد می‌کرد. قبول داریم که طراحی تسلا سایبرتراک عجیب است اما این خودرو آنقدرها هم که به نظر می‌رسد، بزرگ نیست؛ البته در تعاریف آمریکایی نه ایرانی! برای مقایسه، طول این وانت حدود ۲۳ سانتی‌متر کمتر از فورد F-150 لایتنینگ است.

    بیایید ابتدا نگاهی به جدول مشخصات ظاهری این خودرو داشته باشیم:

    مشخصات ظاهری تسلا سایبرتراک
    طول۵,۸۸۵ میلی متر
    عرض۲,۰۲۷  میلی متر
    ارتفاع۱,۹۰۵  میلی متر
    فاصله محوری۳,۸۰۷ میلی متر
    وزن۲,۰۲۹ کیلوگرم

    شاید بهترین تعریف از طراحی سایبرتراک این باشد: پنل‌های فولادی ضد‌زنگی که مستقیماً روی یک مونوکوک فولادی پیچ شده‌اند، خودرویی عجیب‌وغریب به نام تسلا سایبرتراک را شکل می‌دهند.

    جنس بدنه از فولاد ضدزنگ فوق سخت (Ultra-Hard 30X Cold-Rolled Stainless Steel) است که مقاومت بالایی در برابر ضربات و خط‌وخش‌ دارد. ایلان ماسک اعلام کرده است که این نوع فولاد، همان فولادی است که در ساخت فضاپیماهای اسپیس‌اکس هم استفاده می‌شود!

    اخیرا تعداد زیادی از مالکان سایبرتراک نوعی از رسوب را روی قسمت‌های مختلف بدنه گزارش کرده‌اند که روی ظاهر خودرو تأثیر گذاشته اما باعث فرسایش بدنه نمی‌شود.

    بررسی تسلا سایبرتراک از نمای جلو

    در نمای جلو سایبرتراک نه جلوپنجره‌ای می‌بینید، نه المان‌های طراحی خاصی و نه حتی لوگویی! خب البته واقعا هم به لوگو نیازی نیست؛ مگر چند خودرو با این سبک از طراحی در دنیا تولید می‌شوند؟!

    زمانی که از جلو به خودرو نگاه می‌کنید، ابعاد شیشه جلو شما را حیرت‌زده می‌کند و از آن عجیب‌تر اندازه شیشه‌پاک‌کن سایبرتراک است. درعین‌حال، طول کاپوت یا همان قسمت بار جلو برای یک خودروی ۶ متری بسیار کوتاه است. سطوح صاف و فلزی لخت در نور ملایم دیدنی به نظر می‌رسند، اما اثر انگشت را به‌راحتی جذب می‌کنند. از طرفی، زمانی که دقیق‌تر به لبه‌ها نگاه کنید، خواهید دید که لبه‌های تیز فولادی به همان شکل رها شده‌اند و در برخی نمونه‌ها، فاصله شکاف‌ها بسیار زیاد است. در این وانت به جای چراغ‌های جلوی معمولی، از یک نوار چراغ LED باریک استفاده شده است که به‌صورت افقی در عرض جلوی خودرو قرار گرفته است و طراحی نمای جلو را به نهایت «هیچی» می‌رساند.

    بررسی تسلا سایبرتراک از نمای جانبی

    در نمای جانبی، طول و فاصله محوری بسیار زیاد این خودرو کاملا جلب‌توجه می‌کند، اما این تازه شروع عجایب است. طراحی تایرها و رینگ‌ها به سبکی انجام شده که احتمالا پیش خود فکر می‌کنید این خودرو برای ساکنین مریخ ساخته شده، نه زمین! اگر این‌طور فکر کردید، خب باید به طراحان خودرو تبریک گفت؛ چراکه آن‌ها هم همین را می‌خواهند!

    نکته عجیب دیگر این است که هیچ سقف مسطحی از نمای کناری دیده نمی‌شود و تنها یک مثلت نامنظم را می‌بینید، به‌طورکلی هیچ نظمی در این نما دیده نمی‌شود؛ فقط خطوط تیز و شکسته و صاف! در کنار بدنه محکم، تسلا برای سایبرتراک از شیشه‌هایی موسوم به شیشه زرهی تسلا (Tesla Armor Glass) استفاده کرده است که گفته می‌شود مقاومت بالایی در برابر ضربه دارد. بااین‌حال، در زمان معرفی خودرو، تست پنجره‌ها با شکست همراه شد و شیشه جلویی در برابر ضربه ترک خورد. هرچند این حادثه بیشتر جنبه تبلیغاتی پیدا کرد، اما به‌هرحال سؤالاتی درباره قابلیت واقعی این پنجره‌ها به‌وجود آورد.

    بررسی سایبرتراک تسلا از نمای عقب

    نمای عقب سایبرتراک هم جنجال‌های خاص خود را داشت. زمانی که پوشش قسمت بار بسته باشد، عملا دید به عقب مختل می‌شود، البته هنوز هم کلی دوربین وجود دارد که جای دید مستقیم را پُر کنند. حتی اگر پوشش قسمت بار باز باشد، چیز زیادی را از پنجره عقب نمی‌بینید و دوباره باید به دوربین‌ها متوسل شوید. طراحی نمای عقب چیز زیادی برای ارائه ندارد، یک ورق فولادی، یک نوار LED و یک سپر مشکی ساده؛ همین.

    در مجموع باید بگوییم که طراحی خارجی تسلا سایبرتراک، چیزی فراتر از یک نوآوری ساده در صنعت خودرو است؛ این طراحی در واقع بازتابی از فلسفه‌ای است که تسلا برای آینده حمل‌ونقل تصور می‌کند. بااین‌حال آیا جذاب است؟

    مشخصات فنی سایبرتراک

    در حال حاضر، سایبرتراک با دو پیشرانه عرضه می‌شود: اولی یک پیشرانه دوموتوره و چهار چرخ متحرک است که با یک باتری ۱۲۳ کیلووات ساعتی جفت می‌شود. گزینه دوم یک مدل سه‌موتوره چهار چرخ متحرک است که با باتری ۱۷۳ ترکیب می‌شود تا یک هیولای واقعی را به نمایش بگذارد. علاوه‌بر این دو مدل، تسلا وعده عرضه یک مدل دیفرانسیل عقب را هم داده که قرار است در سال ۲۰۲۵ عرضه شود.

    اجازه دهید نگاهی به جدول مشخصات فنی سایبرتراک بیندازیم:

    مشخصات فنی تسلا سایبرتراک
    پیشرانهالکتریکی دوموتوره
    الکتریکی سه‌موتوره
    گیربکستک‌سرعته الکتریکی
    قدرت۶۰۰ اسب بخار
    ۸۴۵ اسب بخار
    گشتاور۱۰,۰۸۰ نیوتن‌متر ۱۳,۹۶۰ نیوتن‌متر
    شتاب ۰ تا ۱۰۰۴.۱ ثانیه
    ۲.۶ ثانیه
    حداکثر سرعت۱۸۰ کیلومتر بر ساعت
    ظرفیت باتری۱۲۳ کیلووات
    ۱۷۳ کیلووات
    مدت زمان شارژ۴۴ دقیقه شارژ سریع ۲۱ ساعت شارژ پرتابل
    حداکثر پیمایش۴۸۰ کیلومتر
    ۸۰۰ کیلومتر

    همان‌طور که در جدول بالا می‌بینید، نسخه دوموتوره سایبرتراک حدود ۶۰۰ اسب بخار قدرت دارد و می‌تواند در ۴.۱ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت برسد. نسخه سه‌موتوره که با نام سایبربیست (Cyberbeast) یا هیولا شناخته می‌شود، قدرتی برابر با ۸۴۵ اسب بخار دارد و شتاب ۰ تا ۱۰۰ آن تنها ۲.۶ ثانیه است! جالب است بدانید این نسخه از سایبرتراک در یک مسابقه درگ با پورشه ۹۱۱ و درحالی‌که یک پورشه ۹۱۱ دیگر را یدک می‌کشید، برنده شد!

    اگر به جدول بالا دقت کرده باشید، احتمالا فکر می‌کنید که میزان گشتاور اشتباه نوشته شده است اما این‌طور نیست و هر دو مدل، گشتاوری بیش از ۱۰هزار نیوتن‌متر تولید می‌کنند! تسلا از فرمول متفاوتی برای محاسبه گشتاور استفاده می‌کند که در آن اصطلاحی به نام دنده کاهش دیده می‌شود. اگر بیخیال این توضیحات پیچیده شویم، باید بگوییم که گشتاور دو نسخه سایبرتراک حدود ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ نیوتن‌متر خواهد بود.

    اگر بتوانید این حجم از قدرت را کنترل کنید، چیزی که شما را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد سیستم منحصربه‌فرد فرمان تسلا سایبرتراک است. هر چهار چرخ می‌توانند به چپ یا راست بچرخند، بنابراین این وانت بسیار سریع‌تر از رقبای خود مانور می‌دهد. در حال حاضر، فرمان این وانت بیش‌ازحد پاسخگو است و این می‌تواند در جاده‌های بیرون شهر و سرعت بالا دردسرساز باشد.  جدای از فرمان عجیب، رانندگی با یک سایبرتراک به‌طرز قابل‌توجهی شبیه به سایر تسلاهاست، فقط بزرگتر و با دید محدودتر. (قبلا هم گفته بودیم دید عقب بسیار محدود است، به‌خصوص زمانی که روکش بار بسته باشد.)

    همان‌طور که انتظار دارید، نسخه‌های مختلف سایبرتراک محدوده پیمایشی متفاوتی دارند. حداکثر مسافت قابل پیمایش در نسخه دوموتوره حدود ۴۸۰ کیلومتر است که فوق‌العاده به نظر می‌رسد اما چیزی که جذاب‌تر است، پیمایش ۸۰۰ کیلومتری در نسخه سه‌موتوره است. این اعداد نشان می‌دهند که تسلا توانسته است محدودیت‌های برد خودروهای الکتریکی را به میزان زیادی کاهش دهد، به‌ویژه برای وانت‌ها که معمولاً مسافت‌های بیشتری نسبت به خودروهای سواری طی می‌کنند.

    سایبرتراک به یک سیستم تعلیق بادی تطبیقی مجهز است که به راننده امکان می‌دهد ارتفاع خودرو را بسته به نیاز تنظیم کند. این ویژگی، به‌ویژه برای رانندگی در شرایط آفرود یا باربری سنگین، بسیار کارآمد است. در حالت عادی، خودرو ارتفاع مناسبی برای رانندگی در جاده‌های شهری دارد، اما با تغییر تنظیمات، می‌توان ارتفاع را کاهش یا افزایش داد تا در شرایط دشوار، عملکرد بهتری ارائه دهد. با توجه به سیستم تعلیق بادی، این خودرو می‌تواند ارتفاع خود را برای عبور از موانع یا سطوح دشوار افزایش دهد. این ویژگی جذاب در کنار زاویه ورود بسیار خوب باعث می‌شود تا سایبرتراک بتواند مسیرهای خارج از جاده را فتح کند.

    نظر خود را درج نمایید