تلفن تماس: 09133608011
واتساپ: 09137429114
ساعات تماس از 9:00 صبح الی 20:00 شب
    لوازم یدکی خودرو های چینی اصفهانView My Stats
    جستجو

    بهترین روش شستشوی موتور خودرو

    بهترین روش شستشوی موتور خودرو

    تمیز کردن موتور خودرو یکی از چالش‌هایی است که همه صاحبان ماشین‌های سواری با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. از یک سو نقش شستشوی موتور ماشین به افزایش طول عمر مفید قطعات تشکیل دهنده آن کمک می‌کند و از سویی دیگر سهل‌انگاری در تمیز کردن موتور، می‌تواند خسارت‌های زیادی را به‌بار بیاورد. خیلی از رانندگان تجربه بدی از شستشوی موتور خودرو خود در کارواش دارند. به‌همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به‌بررسی بهترین روش شستشوی موتور خودرو بپردازیم. در کنار آن روی اشتباهاتی که باعث آسیب رسیدن به موتور حین شستشو می‌شوند نیز تمرکز می‌کنیم. حتما تا پایان با ما همراه باشید.

    اهمیت تمیز کردن موتور ماشین

    بر کسی پوشیده نیست که مهم‌ترین بخش هر خودرو، موتور آن است. خیلی از راننده‌ها روی نمای ظاهری ماشین‌شان حساس هستند و در هفته چند بار بدنه خودرو را تمیز می‌کنند؛ اما سال تا سال به‌فکر شستشوی موتور نمی‌افتند. اگر قرار است تجربه سواری راحت در خودرو داشته باشید، سلامت عملکرد بخش‌های مختلف موتور آن اهمیت دارد. علاوه بر آن باید تلاش کنید تا راندمان موتور مانند یک ماشین صفر در وضعیت مطلوب باقی بماند.

    از طرفی دیگر فراموش نکنید که در بحث هزینه‌های تعمیر و نگهداری، قطعات تشکیل دهنده موتور بیشترین سهم را دارند. انتخاب بهترین روش شستن موتور ماشین کمک می‌کند تا ضمن حفظ راندمان آن، جلوی آسیب دیدن قطعات موتور را نیز بگیرید. این موضوع در افزایش دوام آن‌ها و همچنین کاهش هزینه‌های جاری شما تاثیر مستقیم دارد.

    آیا شستن داخل موتور ماشین ضرر دارد؟

    شما هم تجربه آسیب دیدن موتور بعد از شستشوی آن را دارید؟ تعداد رانندگانی که با این مشکل روبه‌رو شده‌اند، کم نیست. چنین اتفاقی نباید اصل موضوع شستشوی موتور خودرو را زیر سوال ببرد. بلکه مشکلات بیشتر مربوط به عدم رعایت اصول تمیز کردن موتور هستند. در اینجا بعد نیست که نگاهی به‌مهم‌ترین مزایا و معایب شستن موتور خودرو بیندازیم.

    مزایا موتورشویی خودرو

    • جلوی خوردگی و فرسایش قطعات موتور خودرو در اثر تجمع گرد و غبار را می‌گیرد.
    • از زنگ زدن زودهنگام قطعات فلزی به‌دلیل تجمع ذرات روغن جلوگیری می‌کند.
    • جلوی مسدود شدن مجراهای انتقال هوا و سوخت در موتور را می‌گیرد.
    • از تجمع گرد و غبار روی قطعاتی مانند شمع‌ها که باعث مختل شدن فرآیند احتراق می‌شود، جلوگیری می‌کند.
    • با تسهیل شرایط تماس مستقیم هوا به بخش‌های مختلف موتور، امکان خنک شدن بهتر آن را فراهم می‌کند.
    • تمیز بودن موتور کمک می‌کند تا مشکلات احتمالی مانند نشتی در بخش‌های مختلف آن راحت‌تر شناسایی شوند.

    معایب شستن موتور خودرو

    • استفاده از شوینده‌های غیراستاندارد باعث آسیب دیدن قطعات موتور می‌شود.
    • تماس مستقیم آب به بخش‌های حساس موتور مانند قسمت‌های برقی، آن‌ها را از کار می‌اندازد.
    • خشک نکردن کامل موتور بعد از شستشو، باعث زنگ زدن بخش‌هایی از آن می‌شود.
    • نفوذ آب به داخل موتور، ضمن مختل کردن عملکرد برخی از قطعات باعث افت راندمان آن می‌شود.

    بهترین روش شستشوی موتور خودرو

    سه روش رایج برای تمیز کردن بیرون موتور وجود دارند که عبارت‌اند از:

    1. شستشوی موتور خودرو بوسیله بخار

    یکی از روش‌های تمیز کردن موتور خودرو، استفاده از کارواش بخار خشک است. شستشوی موتور خودرو بوسیله بخار خشک، چالش آسیب رسیدن به قطعات داخلی آن در اثر تماس رطوبت را تا حد زیادی برطرف می‌کند. دستگاه‌های بخار خشک، جریان بخار را با فشار و دمای بالا به‌سمت موتور پرتاب می‌کنند. بخار خشک داغ به‌راحتی می‌تواند آثار روغن و گریس را بدنه موتور پاک کند. ضمن اینکه خشک کردن بدنه موتور بعد از اتمام شستشو نیز خیلی راحت‌تر و سریع‌تر انجام می‌گیرد.

    2. شستن موتور خودرو با مواد نانو

    بهترین روش شستشوی موتور خودرو، استفاده از مواد نانو است. کارواش نانو در مقایسه با سایر روش‌های شستشوی موتور نیاز به صرف زمان بیشتری دارد؛ اما در عین حال مطمئن‌ترین انتخاب است. مواد نانو به‌هیچ وجه خاصیت اسیدی یا قلیایی ندارند و به‌همین دلیل باعث خوردگی بدنه موتور نمی‌شوند.

    علاوه بر آن با استفاده از مواد نانو دیگر نیازی به پوشاندن بخش‌های حساس موتور با پلاستیک حین شستشو نیست. شما می‌توانید بدون نگرانی از بابت آسیب دیدن قطعات برقی موتور در اثر تماس با مواد نانو از این محصولات استفاده کنید. البته پیشنهاد می‌کنیم که حتما محصولات شستشوی نانو را از مراکز معتبر تهیه کنید.

    3. شستشوی موتور خودرو با آب

    شستن موتور خودرو با آب روش سنتی است که البته ریسک بالایی دارد. همان‌طور که اشاره کردیم، تماس مستقیم آب با بخش‌های حساس موتور می‌تواند مشکلات زیادی را در پی داشته باشد. ضمن اینکه با استفاده از آب، خشک کردن کامل بدنه موتور هم خیلی از اوقات چالش‌برانگیز است.

    دستگاه‌های کارواش آب خانگی و صنعتی در بازار وجود دارند. این دستگاه‌ها آب را در حجم محدود و با فشار زیاد به سمت موتور هدایت می‌کنند. هر چند این دستگاه‌ها خطر آسیب دیدن موتور را کم می‌کنند؛ اما پیشنهاد ما این است که برای کار کردن با آن‌ها حتما بخش‌های حساس موتور را با نایلون بپوشانید.

    بهترین روش تمیز کردن داخل موتور

    گاهی اوقات باید به‌فکر پاک کردن رسوبات درون موتور باشید. احتراق ناقص در محفظه احتراق، وجود ذرات آلاینده در سوخت و همچنین کیفیت پایین روغن موتور مهم‌ترین عواملی هستند که باعث تشکیل رسوب در مجراهای داخلی موتور می‌شوند. تجمع جرم در موتور به‌طور مستقیم روی راندمان آن تاثیر می‌گذارد. به‌همین دلیل باید حتما به‌فکر راه چاره‌ای برای این مشکل باشید. برای برطرف کردن رسوب و جرم‌گیری موتور خودرو دو روش رایج وجود دارد که عبارت‌اند از:

    1. استفاده از مکمل جرم‌گیری موتور خودرو

    استفاده از مکمل جرم‌گیری موتور خودرو اولین راه پیش روی شما برای رفع رسوبات در بخش‌های مختلف موتور است. برای این منظور کافیست که محلول مکمل جرم‌گیر را در بانک بنزین بریزید. سپس این محلول به‌همراه بنزین از طریق سیستم سوخت رسانی وارد موتور می‌شود. هنگام عبور از بخش‌های مختلف مانند انژکتور، محفظه احتراق و … آثار رسوبات را در بخش‌های مختلف از بین می‌برد.

    ارتقای راندمان، جلوگیری از مصرف بیش از حد سوخت، پیشگیری از پدیده ناک زدن موتور و کمک به‌افزایش عمر مفید قطعات داخلی مهم‌ترین فواید استفاده از جرم‌گیر موتور ماشین هستند. شما می‌توانید به‌ازای هر 40 هزار کیلومتر یکبار از این محلول‌های جرم‌گیر استفاده کنید. در انتخاب بهترین جرم‌گیر موتور خودرو نهایت دقت را به‌خرج دهید. جرم‌گیرهای تقلبی و بی‌کیفیت نه‌تنها به‌رفع آثار رسوبات از داخل موتور کمک نمی‌کنند؛ بلکه مشکلات جدی نیز برای سیستم سوخت‌رسانی و قطعات موتور به‌وجود می‌آورند.

    2. فلاش کردن موتور خودرو

    در مواردی که گرفتگی مجراهای عبور روغن و سوخت در موتور شدید باشد، استفاده از محلول جرم‌گیر نتیجه‌بخش نیست. در این حالت باید به‌سراغ فلاش کردن موتور خودرو بروید. فلاش کردن معمولا قبل از تعویض روغن در خودرو صورت می‌گیرد. کافیست مایع موتورشوی و لجن‌گیر داخل موتور بریزید.

    معمولا باید حدود 10 دقیقه خودرو را روشن کنید تا این مایع به‌همراه روغن در بخش‌ها مختلف موتور به‌گردش در بیاید. به‌این ترتیب رسوبات موجود در بخش‌های مختلف توسط موتورشوی، جمع‌آوری می‌شود. حال باید مایع و روغن موتور را از زیر کاسه نمد تخلیه کنید. نهایتا ضمن تعویض فیلتر روغن  باید روغن باکیفیت در موتور بریزید تا کار فلاش کردن به‌پایان برسد.

    تعمیرکاران حرفه‌ای پیشنهاد می‌کنند که از فلاش کردن خودروهای قدیمی اجتناب کنید؛ چرا که این کار باعث آسیب دیدن بدنه موتور می‌شود و احتمال سوراخ شدن آن را در پی دارد.

    نکات مهم شستن داخل موتور ماشین

    حتی اگر بهترین روش تمیز کردن داخل موتور خودرو را هم انتخاب کنید، باز هم باید نکات مهمی را مد نظر داشته باشید. نکاتی که بی‌توجهی به آن‌ها می‌تواند دردسرساز باشد.

    • به‌هیچ عنوان از مواد اسیدی برای شستشوی موتور ماشین استفاده نکنید.
    • حتما محلول‌های جرم‌گیر و موتورشوی باکیفیت را از مراکز معتبر خریداری کنید.
    • قبل از شستشو اجازه دهید موتور کاملا خنک شود.
    • شستشوی موتور را در زیر نور آفتاب انجام دهید تا به‌خوبی همه آلودگی‌ها را پاک کنید.
    • برای شستشوی منافذ که در دسترس نیستند می‌توانید از برس‌های باریک و نوک تیز استفاده کنید.
    • حتما بعد از شستشوی موتور از دستمال تمیز برای خشک کردن آن استفاده کنید.
    • بعد از دستمال کشیدن، با پمپ باد، تمام بخش‌های موتور را خشک کنید.

    بایدها و نبایدهای شستشوی موتور خودرو در منزل

    خیلی از افراد برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها، شستشوی موتور خودرو در منزل را انتخاب می‌کنند. البته که در صورت رعایت اصول شستن موتور، مشکلی از این بابت به‌وجود نمی‌آید. بنابراین شما برای این کار نیاز به تجهیزات لازم برای موتورشویی دارید. نکته مهم بعدی اینکه فکر تهیه محلول خانگی برای شستشوی موتور ماشین را از سر بیرون کنید.

    بعضا شاهد هستیم که برخی افراد از روش‌های زیر برای تمیز کردن موتور خودرو استفاده می‌کنند:

    • شستن موتور ماشین با نوشابه
    • شستن موتور ماشین با وایتکس
    • شستن موتور ماشین با بنزین
    • شستشوی داخل موتور خودرو با گازوئیل

    گر شما هم در فکر استفاده از این روش‌ها هستید، بهتر است تجدید نظر کنید. بنزین و گازوئیل شاید در پاک کردن سیاهی‌ها و ذرات آلاینده عملکرد خوبی داشته باشند؛ اما باعث روغنی شدن سطح موتور می‌شوند. علاوه بر آن نوشابه و وایتکس هرچند چربی‌ها را به‌خوبی پاک می‌کنند؛ اما به‌دلیل خاصیت اسیدی که دارند، باعث آسیب رسیدن به موتور می‌شوند. فراموش نکنید که صرفه‌جویی در انتخاب بهترین روش موتورشویی خودرو با استفاده از محلول‌های رسوب‌زدای غیراستاندارد ممکن است خسارت‌های سنگینی را به‌دنبال داشته باشد.

    بهترین زمان برای تمیز کردن موتور خودرو

    فاصله زمانی بین هر بار شستشوی موتور بسته به شرایط آب‌وهوایی محل زندگی شما دارد. مثلا بدیهی است که در یک شهر که روزهای زیادی از سال با پدیده ریزگردها در هوا روبه‌رو است، موتور خودروها نیاز به شستشوی سریع‌تر دارند. اما به‌طور کلی پیشنهاد می‌شود که بین هر 3 تا 6 ماه یکبار، موتورشویی خودرو را در برنامه خود قرار دهید.

    کلام پایانی

    در این مطلب تلاش کردیم تا بهترین روش شستشوی موتور خودرو را از بین راه‌های مختلف موجود معرفی کنیم. پیشنهاد می‌کنیم تنها زمانی شستشوی موتور خودرو در منزل را امتحان کنید که تجهیزات کافی و استاندارد در اختیار دارید. در غیر این صورت بهتر است که با صرف هزینه و مراجعه به کارواش‌های معتبر از خدمات موتورشویی آن‌ها بهره‌مند شوید. اگر تجربه مثبت یا منفی از شستشوی موتور خودرو دارید، لطفا با ما به اشتراک بگذارید تا دیگران هم از آن‌ها بهره‌مند شوند.

    نظر خود را وارد نمایید.