نکاتی جالب درباره تفاوت گیربکس cvt با at ! (ماشینبازها بخوانند)
نکاتی جالب درباره تفاوت گیربکس cvt با at ! (ماشینبازها بخوانند)
تفاوت گیربکس cvt با at در چیست ؟ امروزه انواع گوناگونی از گیربکسهای دستی و اتوماتیک در صنعت عظیم خودروسازی وجود دارد. قطعا وجود برخی ترافیکهای سنگین درون و برون شهری و همچنین سخت شدن رانندگی با گیربکسهای دستی، گیربکسهای اتوماتیک را بسیار محبوبتر از قبل کرده است. دقت فرمایید که عملکرد تمامی گیربکسها کاملا مشابه بوده ولی روش کارشان با یکدیگر متفاوت است.
گفتنی بوده که اصلیترین وظیفه آنها تنظیم میزان سرعت مدنظر و گشتاور مورد نیاز در شرایط فعلی رانندگی میباشد. به گونهای که نیروهای تولید شده توسط موتور خودرو را از خود عبور داده و به تمامی چرخها منتقل میکند. لازم به ذکر است که دو نوع گیربکس AT و CVT از متداولترین گیربکسهای موجود در بازار بوده که امروزه در اکثر خودروها وجود دارند. در ادامه این مقاله از وبسایت رسمی تعمیرگاه تخصصی سورنا قصد داریم به بررسی تفاوت گیربکس cvt با at بپردازیم. با ما همراه باشید.
گیربکس سیارهای AT
قبل از صحبت در مورد تفاوت گیربکس cvt با at لازم است تعریف دقیقی از این دو گیربکس را یاد بگیریم. به جرئت میتوان گفت که محبوبترین نوع گیربکس اتوماتیک در خودروهای امروزی، گیربکس سیارهای AT است. در این نوع گیربکس، انتقال قدرت موتور از طریق کلیه چرخ دندههای خورشیدی سیارهای شکل انجام شده و سیستم کلاچ اتوماتیک آن به صورت کاملا هیدرولیکی است.
ناگفته نماند که این نوع گیربکس دارای نوعی سیستم کنترلی بوده و با دندهها و زبانههای مختلفی که دارد، تفاوت اصلی بین خودروها را مشخص میکند. به عنوان مثال در اکثر خودروهای شهری تعداد این دندهها بین ۴ تا ۶ عدد است.
گیربکسCVT
این نوع گیربکس برای اولین بار توسط شرکت نیسان استفاده شد و مدتها بعد مورد استقبال سایر خودروسازان قرار گرفت. مفهوم اصلی cvt، سیستم مربوط به انتقال قدرت متغیر بوده که انتقال نیرو را به کمک دو عدد مخروط و یک عدد تسمه پلیمری یا فلزی انجام میدهد. گفتنی است که تسمهها به مخروط کاملا متصل هستند و این حرکت نسبی مخروطها بوده که سبب تغییر سبت دنده در راستای محورشان میشود. حال میتوانیم در رابطه با تفاوت گیربکس cvt با at به طور کامل صحبت کنیم.
تفاوت گیربکس cvt با at در چیست؟ (CVT vs Automatic Transmission)
با توجه به اینکه دو گیربکس AT و CVT هر دو اتوماتیک هستند، از تفاوتهای خاصی برخوردار بوده که آنها را نسبت به یکدیگر مجزا میکند. از جمله مهمترین تفاوت گیربکس cvt با at عبارت است از:
میزان مصرف سوخت: گیربکسهای اتوماتیک CVT از مصرف سوخت بسیار پایینتری نسبت به AT برخوردارند. دقت فرمایید که این ویژگی را میتوان یک مزیت بسیار مهم برای گیربکسهای cvt در نظر گرفت، زیرا بدون هیچ نگرانی نسبت به تحت فشار قرار
دادن موتور میتوان با سرعتی بسیار بالا حرکت کرد. این در حالی است که در گیربکسهای AT اگر دنده را بالا انتخاب کنید، فشار بیشتری به موتور خودرو وارد شده و در نهایت مصرف سوخت به میزان قابل توجهی افزایش مییابد.
وجود ضریب دنده: در گیربکسهای اتوماتیک at، حین تعویض دنده، راننده متوجه افزایش سرعت خود شده ولی در گیربکسهای cvt، شخص متوجه تعویض دنده نخواهد شد. علت این امر عدم وجود ضریب دندهای در این نوع گیربکسهای اتوماتیک است.
بنابراین میتوان نتیجه گرفت که میزان سرعت تعویض دنده در گیربکسهای اتوماتیک at از cvt بیشتر میباشد.
تجربه رانندگی شخص: معمولا افرادی که عادت به رانندگی کردن با خودروهای at را دارند، رانندگی با خودروهای دارای گیربکس cvt را بسیار خستهکننده و کسلکننده میدانند. ولی باید گفت که در واقعیت چنین نیست و علت این احساس، متوجه نشدن
راننده در گیربکسهای cvt نسبت به تعویض دنده است. البته ناگفته نماند که بسیاری از افراد، گیربکسهای cvt را به at ترجیح داده و معتقدند که رانندگی کردن با آن آرامش و راحتی بسیار بیشتری دارد.
تفاوت گیربکس cvt با at در چیست؟
سخن پایانی درباره تفاوت گیربکس cvt با at
قطعا خودتان نیز میدانید که امروزه رانندگی کردن با خودروهایی که گیربکس اتوماتیک دارند، بسیار پرطرفدار شده است. گیربکسهای اتوماتیک دارای انواع مختلفی بوده که متداولترین آنها گیربکس سیارهای AT و CVT است. به همین خاطر نیز در مقاله بالا سعی کردیم در مورد تفاوت گیربکس cvt با at به طور کامل صحبت کنیم.
توجه فرمایید که حین خرید خودروی مدنظر، تمامی شرایط و جوانب مربوطه را بسنجید تا در نهایت بتوانید انتخابی بهتر و مطمئنتر داشته باشید. در مرکز آیس پارتس فروش باکیفیتترین گیربکسهای اتوماتیک با قیمتهایی مناسب صورت میگیرد.