تلفن تماس: 09133608011
واتساپ: 09137429114
ساعات تماس از 9:00 صبح الی 20:00 شب
    لوازم یدکی خودرو های چینی اصفهانView My Stats
    جستجو

    هر آنچه که باید درباره مکمل بنزین بدانید

    هر آنچه که باید درباره مکمل بنزین بدانید

    مکمل بنزین چیست و انواع آن

    مطمئنا برای شما نیز پیش آمده است که پس از سوخت‌گیری در جایگاه، متصدی پیشنهاد استفاده از مکمل بنزین برای کاهش مصرف سوخت و افزایش عملکرد خودرو را داده است. اما آیا در واقعیت نیز چنین مزایایی وجود دارد؟ آیا استفاده از مکمل بنزین ضرورت دارد؟ مکمل سوخت هر چند وقت یکبار باید استفاده شود؟ نحوه صحیح استفاده از مکمل سوخت چیست؟ نکات مهم در مورد استفاده از مکمل سوخت چیست؟ در این مطلب علاوه بر ارائه پاسخ به سوالات مطرح شده، به انواع مکمل بنزین و بهترین نوع آن اشاره خواهیم کرد.

    مکمل بنزین چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

    در واقع مکمل بنزین نوعی ترکیب شیمیایی است که می‌تواند به کمک مواد تشکیل‌دهنده ویژه خود، کیفیت و بازدهی سوخت خودرو را بهبود بخشد. تجربه نشان داده است که این مکمل می‌تواند عدد اکتان بنزین را افزایش دهد یا به‌عنوان روان‌کننده، امکان تامین قدرت و راندمان بیشتر برای موتور خودرو را فراهم کند. وقتی قطعات متحرک موتور خودرو در اثر وجود روان‌کننده‌هایی مانند مکمل بنزین با اصطکاک کمتری کار می‌کنند، مطمئنا دیرتر فرسوده می‌شوند.

    اصولا از عدد اکتان برای سنجش کارکرد بنزین استفاده می‌شود و هرچه این عدد بزرگتر باشد، نشان می‌دهد که بنزین مورد نظر می‌تواند پیش از انفجار تراکم بیشتری را بپذیرد. به‌همین‌دلیل است که استفاده از مکمل بنزین باعث می‌شود که تاثیر مثبتی در عملکرد خودرو، کاهش مصرف سوخت و خروج آلاینده‌ها از خودرو مشاهده شود.

    بهتر است به این نکته توجه کنید که اگرچه مکمل بنزین باعث کاهش جزئی مصرف سوخت می‌شود، اما شما باید از قبل هزینه‌ای برای خرید مکمل نیز پرداخت کنید. بنابراین، خیلی نباید روی ویژگی کاهش مصرف سوخت پس از ریختن مکمل مانور داد.

    تجربه نشان داده است که قدرت موتور خودروهای دارای مکمل بنزین در مقایسه با خودروهای بدون مکمل، خیلی بیشتر است و معمولا منجر به اثرات مثبت زیر می‌شود:

    ۱ – افزایش شتاب خودرو

    ۲ – رفع مشکل وقفه در آغاز شتاب‌گیری خودرو

    ۳ – رفع مشکل خاموش شدن ناگهانی موتور خودرو

    ۴ – رفع مشکل لرزش خودرو به‌خصوص هنگام کار کردن آن در حالت درجا

    ۵ – تمیز نگهداشتن انژکتورها و سوپاپ‌های ورودی موتور

    در مورد یک مکمل بنزین باکیفیت و معتبر می‌توان ادعا کرد که قدرت بهبود و کاهش احتراق ناقص و خارج کردن آب، دود یا رسوبات را از سیستم سوخت‌رسانی دارد. چراکه وجود آن روی عملکرد بهتر اجزای سیستم اگزوز و مبدل کاتالیزور تاثیر می‌گذارد.

    انواع مکمل بنزین

    در حال حاضر مکمل‌های بنزین خودرو به‌صورت مایع با جامد (معمولا به شکل قرص) عرضه می‌شوند. از انواع مکمل‌های بنزین براساس تاثیر هرکدام بر روی قدرت و بازدهی موتور خودرو و سیستم سوخت‌رسانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    ۱ – مکمل افزایش‌دهنده اکتان بنزین : همانطورکه ذکر شد، این نوع مکمل می‌تواند با افزایش اکتان بنزین، امکان عملکرد روان‌تر و افزایش قدرت موتور خودرو را فراهم کند.

    ۲ – مکمل شوینده یا انژکتور شور : این مکمل بنزین عالی علاوه بر اینکه مانع از تجمع آلودگی‌ها و رسوبات در محفظه احتراق و انژکتورها می‌شود، به پاک کردن رسوبات قبلی نیز کمک می‌کند.

    ۳ – مکمل روان‌کننده : در واقع به‌عنوان روان‌کننده در انژکتورها عمل می‌کند و با این کار به کاهش شکل‌گیری رسوبات چسبناک نیز کمک می‌کند.

    ۴ – مکمل ضد ناک زدن : منظور از ناک زدن، انفجار زودهنگام سوخت در محفظ احتراق است. با وجود این نوع مکمل، دیگر احتمال آسیب رسیدن به موتور در اثر چنین فرآیندی کم می‌شود.

    ۵ – مکمل حاوی اکسیژن : در اثر وجود اکسیژن اضافی در این نوع مکمل، میزان دوده و مونواکسیدکربن خروجی موتور خودرو کم می‌شود.

    ۶ – مکمل بازدارنده خوردگی فلزات : با وجود چنین مکملی، میزان خوردگی فلزات موجود در قطعات موتور خودرو و سیستم سوخت‌رسانی کاهش پیدا کرده و طول عمر آن‌ها افزایش می‌یابد.

    ۷ – مکمل ضد اکسایش سوخت : اکسایش سوخت فرآیندی است که معمولا باعث کثیف شدن انژکتورها می‌شود. به‌همین‌دلیل، ریختن چنین مکملی در باک باعث تثبیت بنزین و کاهش اکسایش آن می‌شود.

    توصیه می‌کنیم پیش از انتخاب مکمل بنزین مناسب خودروی خود، با یک تعمیرکار حرفه‌ای مشورت کنید. امروزه مکمل‌هایی به بازار آمده‌اند که چندمنظوره هستند و در یک محصول، درصد زیادی از ویژگی‌های مثبت انواع مکمل را دارند. در واقع می‌توانند در عین روان‌کنندگی و ممانعت از خوردگی قطعات متحرک موتور، به تثبیت سوخت و حتی خنک‌کنندگی موتور نیز کمک کنند!

    ویژگی‌های یک مکمل بنزین خوب

    یک مکمل سوخت خوب، علاوه بر کیفیت بالا و کارکرد عالی باید دارای ویژگی‌های زیر نیز باشد:

    1 – حتما از سازمان حفاظت از محیط زیست تاییدیه داشته باشد. شما می‌توانید برچسب EPA را روی بطری محصول مشاهده کنید. وجود آن کمک می‌کند تا از بابت تطابق ترکیبات موجود در محصول با مقررات زیست‌محیطی مطمئن شوید. بدین شکل می‌توانید از گسترش گازهای گلخانه‌ای نیز جلوگیری کنید.

    ۲ – با نوع سوخت موتور خودرو سازگار باشد. اگر خودروی شما دیزلی یا بنزینی است حتما به این مسئله توجه کنید. اگرچه امروزه محصولات چندمنظوره‌ قابلیت سازگاری با انواع سوخت را دارند. در دفترچه راهنمای خودرو به انواع فرمولاسیون و ترکیبات مضر برای موتور خودرو شما ذکر شده است. حتما پیش از خرید مکمل به این نکته توجه کنید.

    ۳ – ماندگاری یا طول عمر بالایی داشته باشد. معمولا بهترین مکمل‌ها برای ۱ تا ۲ سال تاریخ انقضا دارند و بعد از گذشت این مدت از ظرف خود نشت می‌کنند. پس بهتر است با توجه به این نکته، هر دو سال یکبار میزان مناسبی از مکمل بنزین خریداری کنید.

    تجربه نشان داده است که استفاده از مکمل‌هایی که خیلی در زمینه کاهش مصرف سوخت خودرو ادعا دارند، به صلاح نیست. حتی در مواردی باعث آسیب به موتور خودرو و سیستم سوخت‌رسانی شده‌اند.

    مزایای استفاده از مکمل بنزین

    به طور کلی می‌توان گفت که مزایای استفاده از مکمل بنزین بیشتر از معایب آن است. مزایایی چون:

    ۱ – بهبود عملکرد کاتالیزور خودرو

    ۲ – کاهش انتشار دود و گازهای سمی گلخانه‌ای از خودرو

    ۳ – مصرف بهینه سوخت

    ۴ – بهبود عملکرد سیستم اگزوز

    ۵ – تمیز و رسوب‌گیری شدن سیستم انژکتور

    ۶ – حذف آب از سیستم سوخت‌رسانی

    و در نهایت افزایش عمر مفید پیشرانه یا موتور خودرو

    آیا استفاده از مکمل سوخت برای خودرو ضروری است؟

    معمولا برای ارائه یک پاسخ صحیح به این سوال، باید به نوع خودرو و مکمل مورد نظر توجه کرد. مثلا اگر خودروی شما نو است و مدت کوتاهی است که از آن استفاده کرده‌اید، نیازی به استفاده از مکمل بنزین نیست. اما اگر حداقل ۵ سال است که بی‌وقفه از خودرو استفاده می‌کنید و در عین حال خیلی به وضعیت موتور آن رسیدگی نکرده‌اید، بهتر است در اولین فرصت به فکر خرید یک مکمل از نوع انژکتور شور باشید تا بتوانید رسوبات تجمع‌یافته در سیستم داخلی موتور را حذف کنید.

    در مرحله بعد می‌توانید به کمک مشاوره با یک تعمیرکار باتجربه و معاینه وضعیت خودرو، برای خرید انواع دیگر مکمل اقدام کنید. البته اگر واقعا ضرورت داشته باشد!

    مکمل سوخت هر چند وقت یکبار باید استفاده شود؟

    لازم است بدانید که معمولا هر ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ کیلومتر یکبار یا هر ۶ ماه یکبار باید برای تامین یا تعویض مکمل بنزین اقدام کنید. بعضی از متخصصان توصیه می‌کنند که هر ۱۵۰۰۰ کیلومتر یا هر یک سال یکبار باید اقدام شود.

    البته این مسئله در مورد خودروهای ساخت داخل و خارج کمی متفاوت است. مطمئنا مشورت با یک مکانیک یا مطالعه دفترچه راهنمای خودرو نکات خوبی در اختیار شما می‌گذارد. اکثر مکمل‌ها بعد از یک یا دو سال منقضی می‌شوند. ریختن چنین موادی برای همه ساختار داخلی موتور آسیب‌زا است.

    نحوه صحیح استفاده از مکمل سوخت

    ازآنجایی‌که یک مکمل انژکتور شور قبل از شروع احتراق خودرو، بهترین عملکرد را دارد. توصیه می‌کنیم که پیش از زمان بنزین زدن، این نوع مکمل را به باک خودرو اضافه کنید. دقت کنید که باید باک خالی یا دارای کمی بنزین باشد. با وجود خالی بودن باک خودرو، باز هم شما مجاز نیستید که بیش از مقدار توصیه شده روی برچسب محصول از مکمل استفاده کنید.

    در مورد انواع مکمل‌های دیگر حتما لازم نیست که بدین شکل عمل کنید. بهتر است پیش از مصرف هرکدام، به دستورالعمل ارائه شده روی انواع محصولات توجه کنید.

    مکمل سوخت قابل استفاده در چه خودروهایی است؟

    ممکن است شما یک خودروی ۱۰ سال کارکرد داشته باشید که به‌دلیل رسیدگی زیاد به موتور آن علائمی از رسوب سیستم انژکتور، کاهش قدرت موتور یا افزایش مصرف سوخت در آن مشاهده نمی‌شود. چنین خودرویی مطمئنا نیاز به هیچ نوع مکملی ندارد. زیرا سیستم سوخت‌رسانی و الکترونیکی آن با رسیدگی‌های مداوم قدرت ارائه یک تعادل مناسب بین عملکرد موتور و مصرف سوخت پیدا کرده است. به‌همین‌دلیل است که همیشه تاکید می‌کنیم که اثرات مفید معاینات منظم خودرو در یک تعمیرگاه مجاز را دست کم نگیرید!

    در مقابل، ممکن است یک خودروی ۲ سال کارکرد داشته باشید که به‌دلیل عدم رسیدگی و بررسی وضعیت موتور و سیستم سوخت‌رسانی، باید در اولین فرصت و هر ۶ ماه یا یکسال یکبار برای بهبود وضعیت آن اقدام به تهیه چندین نوع مکمل سوخت کرد. بنابراین، همه چیز به شرایط خودروی شما بستگی دارد.

    نکات مهم در مورد استفاده از مکمل سوخت

    حتما پیش از استفاده، به اکتان محصول مورد نظر خود توجه کنید. بعضی از خودروها به‌خصوص خودروهای خارجی باید با بنزین اکتان ۹۰ یا بالاتر تامین سوخت شوند. ازآنجایی‌که همیشه امکان تامین بنزین سوپر با اکتان ۹۵ نیست، می‌توانید به کمک یک مکمل بنزین مناسب درجه اکتان بنزین معمولی را به بالای ۹۰ برسانید.

    مکمل بنزین مانند هر نوع ماده شیمیایی دیگر ممکن است ترکیبات مضری برای نقاط حساس بدن مانند پوست و چشم داشته باشد. به‌همین‌دلیل، اگر با آن‌ها تماس پیدا کرد سریعا با آب بشویید. حتی اگر کودک شما اشتباها آن را خورد، باید فورا به بیمارستان ارجاع داده شود.

    هیچ‌وقت در ریختن مکمل بنزین عجله نکنید و بیش‌ازحد مورد نیاز آن را درون باک نریزید. این کار نتیجه‌ای جز آسیب‌دیدگی موتور خودرو ندارد.

    نظر خود را وارد نمایید.