یکی از رایج ترین عاداتی که در میان بسیاری از رانندگان مشاهده می شود، قرار دادن دست روی دنده حین رانندگی است. این کار فشار زیادی به ماهک دنده وارد کرده و به گیربکس آسیب می زند. اقدام درست آن است که فقط هنگام تعویض دنده دستتان را روی آن قرار داده و در طول مدت رانندگی آن را روی فرمان بگذارید.
همه ما می دانیم که هنگام ایست و توقف باید دنده را در حالت خلاص قرار دهیم اما اغلب به بهانه های مختلف خود را ملزم به رعایت این نکته نمی دانیم. در حالی که تعویض دنده کار پیچیده و زمانبری نبوده و با انجام این اقدام ساده می توان عمر بلبرینگ را افزایش داده و از وارد شدن فشار بیش از حد به دنده و گیربکس جلوگیری نمود.
یکی دیگر از عادات نادرست و آسیب زننده رانندگان، استفاده از نیم کلاچ برای نگه داشتن خودرو در سربالایی ها است. برخی افراد به جای استفاده از ترمز دستی، با بالا آوردن کلاچ و گاز دادن اتومبیل خود را در جاده ها و معابر شیب دار ثابت نگه می دارند. با انجام این کار کلاچ فرسوده شده و آسیب جدی دیده و اصطکاک دیسک کلاچ نیز از بین می رود. در نتیجه عمر مفید کلاچ کاهش می یابد و به مرور عملکرد سیستم گیربکس و دنده مختل می شود.
در مواقعی که شتاب خودرو پایین است، برخی رانندگان با گاز دادن بیشتر سعی در افزایش شتاب دارند. در حالی که این کار نه تنها کمکی به افزایش شتاب اتومبیل نمی کند، بلکه موجب صدمه دیدن وسیله نقلیه شما نیز می شود. افت شتاب مشکلی است که به دلیل متناسب نبودن دنده با سرعت حرکت اتفاق می افتد؛ در چنین شرایطی با فشار دادن پا بر روی پدال گاز مسئله پایین بودن دور موتور بر طرف نشده و فقط به دلیل تامین نشده سوخت مورد نیاز، فشار بیشتری به موتور وارد می شود.
از دیگر عادت های متداول بسیاری از رانندگان، قرار دادن پا روی پدال کلاچ برای استراحت است. برخی افراد حین رانندگی حتی زمانی که نیازی به تعویض دنده نیست همچنان پایشان را به کلاچ تکیه می دهند و به این ترتیب سبب فرسودگی و فشار آمدن به بلبرینگ می شوند.
این ۵ مورد تنها بخشی از رایج ترین عادات اشتباهی است که رانندگان با تغییر و اصلاح آن می توانند عمر مفید وسیله نقلیه شان را افزایش داده، عملکرد موتور را بهبود بخشند و مانع از آسیب و خرابی زود هنگام گیربکس و دنده اتومبیل خود شوند.