۹ علت گیر کردن سوئیچ ماشین و روشهای بیرون آوردن آن
اگر سوئیچ خودرویتان گیر کرده است، اولین کاری که باید انجام دهید این است خودرو را در حالت پارک (برای خودروهای اتوماتیک) یا خلاص (برای خودروهای دندهای) قرار دهید؛ چراکه اگر ماشین در حالت Drive (رانندگی) یا در دنده باشد، سوئیچ بیرون نمیآید. اگر مشکل این نبود، باز هم جای نگرانی نیست، چند راه حل دیگر هم وجود دارد. بهطور کلی، رفع مشکل گیر کردن سوئیچ ماشین معمولا کار سادهای است. همراهمان بمانید؛ در این مطلب تمام علتهای گیر کردن سوئیچ خودرو و روشهای خارج کردن سوئیچ گیر کرده را بررسی میکنیم.
علتهای گیر کردن سوئیچ ماشین و راهحل آنها
گیر کردن سوئیچ ماشین میتواند علتهای مختلفی داشته باشد؛ مثل:
۱. سنگین بودن جاکلیدی
جاکلیدی سنگین میتواند باعث ساییدگی سیلندر قفل سوئیچ شود. هنگام رانندگی، جاکلیدیِ متصل به سوئیچ مانند یک آونگ حرکت میکند و نیرویی اضافی به سوئیچ وارد میکند. به همین خاطر با گذشت زمان، کلید روی پینهای داخلی سیلندر ساییده و بهمرور فرسوده میشود.
- برای جلوگیری از این مشکل، از یک جاکلیدی کوچک و سبک استفاده کنید.
۲. کثیف بودن سوئیچ
بله، درست خواندید! کثیف بودن سوئیچ هم میتواند یکی از دلایل گیر کردن آن باشد. سوئیچ ماشین، مانند هر شیء دیگری، بهمرور زمان و به دلایل مختلف کثیف میشود. گاهی این آلودگیهای روی سوئیچ آنقدر زیاد و سفت میشود که حتی میتواند باعث کج شدن پینها شود.
- برای جلوگیری از این مشکل، هرازگاهی با استفاده از ضدعفونیکننده، سوئیچ را تمیز کنید.
۳. فرسودگی یا کج بودن دندانههای سوئیچ
احتمالا برای شما هم پیش آمده است که بارها سوئیچ ماشین از دستتان بیفتد. چنین اتفاقاتی بهمرور زمان میتواند باعث ساییدگی یا کج شدن دندانههای سوئیچ و درنهایت گیر کردن آن شود.
- بهتر است قبل از اینکه سوئیچ ماشین خیلی فرسوده شود و گیر کند، آن را تعویض کنید.
۴. معیوب بودن سوئیچ احتراق
یکی دیگر از دلایل گیر کردن سوئیچ ماشین، معیوب بودن سوئیچ احتراق است.
- برای حل این مشکل باید به متخصص خودرو مراجعه کنید.
۵. خاموش کردن خودرو در دنده یا حالت Drive
اگر قبل از قرار دادن ماشین در حالت پارک، آن را خاموش کنید، احتمالا دارد نتوانید سوئیچ را بیرون بیاورید.
- در خودروهای اتوماتیک، دسته دنده را در حالت «P» یا پارک قرار دهید. اگر خودرو هنوز در حالت «Drive» یا در دنده است، فقط آن را در حالت پارک قرار دهید و دوباره سوئیچ را بچرخانید.
- در خودروهای دندهای، دنده را در حالت خلاص قرار دهید و سوئیچ را بچرخانید.
۶. قفل بودن فرمان
اگر بعد از خاموش کردن خودرو فرمان را حرکت دهید، قفل فرمان فعال میشود. این کار نهتنها باعث میشود که دیگر فرمان تکان نخورد، بلکه ممکن است به گیر کردن سوئیچ ماشین هم منجر شود. قفل شدن فرمان برای افزایش ایمنی خودرو در مقابل سارقان طراحی شده است، اما همین قفل شدن فرمان گاهی باعث نچرخیدن سوئیچ میشود راننده فکر میکند سوئیچ ماشین گیر کرده است.
- در این مواقع، کافی است فرمان را از حالت قفل خارج و بهراحتی سوئیچ را بیرون بیاورید. برای خارج کردن فرمان از حالت قفل باید سوئیچ را در جهت عقربههای ساعت و همزمان فرمان را در خلاف عقربههای ساعت بچرخانید. در این صورت، قفل فرمان باز میشود و میتوانید سوئیچ را بیرون بیاورید.
۷. ضعیف بودن باتری
باتری ضعیف ماشین هم میتواند باعث گیر کردن سوئیچ شود؛ چراکه سیستم احتراق هم مانند بسیاری از اجزای خودرو برای عملکرد صحیح، به برق نیاز دارد.
راهحل این مشکل، تعویض باتری خودرو و راهاندازی مجدد آن است. باتری را با باتری کمکی یا باتری نو تعویض کنید و دوباره استارت بزنید. بدون اینکه نیروی زیادی به سوئیچ وارد کنید، سعی کنید آن را خارج کنید.
۸. گیر کردن پرز لباس به سوئیچ
گاهی علت گیر کردن سوئیچ خودرو آنقدر ساده و پیشپاافتاده است که فکرش را هم نمیکردید! مثلا ممکن است مقداری از پُرز لباستان روی سوئیچ جا مانده باشد.
- سعی کنید سوئیچ را بهآرامی بچرخانید. فقط مراقب باشید؛ چراکه سوئیچها بهراحتی خم میشوند یا میشکنند.
۹. فعال بودن دکمه قفل سوئیچ
ممکن است خودروی شما نوعی سیستم قفل غیرمعمول یا غیرفابریک سوئیچ داشته باشد.
- بهدنبال دکمهای در نزدیکی محل ورود سوئیچ بگردید و اگر فعال بود، آن را غیرفعال کنید.