تلفن تماس: 09133608011
واتساپ: 09137429114
ساعات تماس از 9:00 صبح الی 20:00 شب
    لوازم یدکی خودرو های چینی اصفهانView My Stats
    جستجو

    6 علت خرابی سانروف و روش‌های تعمیر آن

    6 علت خرابی سانروف و روش‌های تعمیر آن

    سانروف خودرو آپشن جذابی است که به سرنشینان این امکان را می‌دهد از نور طبیعی و هوای تازه در جاده لذت ببرند. بااین‌حال، مانند سایر اجزای خودرو، سانروف‌ها هم ممکن است در طول زمان دچار مشکل شوند. با شناخت این مشکلات و دانستن روش برطرف کردن‌شان، می‌توانید هم در زمان و هم در هزینه‌هایتان صرفه‌جویی کنید. همراه‌مان بمانید؛ در این مطلب هرآنچه را که نیاز است درباره خرابی سانروف بدانید، برایتان می‌گوییم.

    اجزای اصلی سانروف

    برای اینکه بتوانید خرابی‌های سانروف را به‌خوبی تشخیص دهید، بهتر است قبل از هر چیز با اجزای مختلف آن و عملکردشان آشنا شوید. بیایید نگاه دقیق‌تری به بخش‌های کلیدی یک سانروف معمولی بیندازیم:

    • شیشه: شیشه سانروف معمولاً از شیشه سکوریت ساخته می‌شود تا مقاومت کافی داشته باشد.
    • قاب: سازه‌ای محکم است که شیشه سانروف را احاطه می‌کند. این قاب معمولاً از فلز یا پلاستیک تقویت‌شده ساخته شده است.
    • مسیرها و ریل‌ها: کانال‌ها یا شیارهایی هستند که هنگام باز یا بسته شدن صفحه شیشه‌ای سانروف، حرکت می‌کنند.
    • نوارها و عایق‌های آب و هوا: معمولا از لاستیک ساخته شده‌اند و اطراف لبه‌های سانروف قرار می‌گیرند تا هنگام باران یا شستشوی خودرو،‌ آب به داخل کابین وارد نشود.
    • موتور: وظیفه باز و بسته کردن سانروف را برعهده دارد و با کلیدی که در داخل کابین خودرو قرار دارد، فعال می‌شود.
    • ماژول کنترل: قطعه‌ای الکترونیکی است که سیگنال‌های کلید را تفسیر و عملکرد موتور سانروف و سایر سیستم‌های مرتبط را هماهنگ می‌کند.
    • سیستم زهکشی: کانال‌ها یا لوله‌های کوچکی هستند که آب را از سانروف به پایین بدنه خودرو هدایت و از نفوذ آب به داخل خودرو جلوگیری می‌کنند.
    • بادگیر: برخی سانروف‌ها بادگیر دارند که زمان باز شدن سانروف بالا می‌آید تا صدای باد هنگام رانندگی کم شود.

     

    دلایل خرابی سانروف و روش برطرف کردن آنها

    سانروف‌ها، مانند هر قطعه دیگری در خودرو، ممکن است دچار مشکلاتی شوند. برخی از مشکلات رایج سانروف عبارت‌اند از:

    ۱نشتی سانروف و ورود آب به داخل کابین

    یکی از مشکلات مربوط به سانروف‌ها، نشت آب هنگام بارش باران یا شست‌وشوی خودرو است. این مشکل اغلب به‌دلیل گرفتگی یا کثیف بودن کانال‌های زهکشی ایجاد می‎‌‌شود. با گذشت زمان امکان دارد خاک، زباله و برگ درختان، مسیر آب را مسدود کنند که منجر به تجمع آب در اطراف لبه‌های سانروف و در نهایت ورود آن به داخل خودرو می‌شود.

    مشکل را چطور حل کنیم؟ 

    اگر سانروف مشکل زهکشی آب دارد، کانال‌های زهکشی را خوب تمیز کنید. مطمئن شوید که هیچ زباله‌ای مسیر عبور آب را مسدود نمی‌کند. 

    ۲خرابی موتور سانروف

    موتور الکتریکی که مسئول باز و بسته کردن سانروف است ممکن است خراب شود و سانروف نتواند به‌خوبی باز و بسته شود. این مشکل ممکن است ناشی از سوختگی موتور، آسیب‌دیدگی سیم‌کشی یا معیوب بودن ماژول کنترل باشد.

    مشکل را چطور حل کنیم؟ 

    موتور و اتصالات الکتریکی را بررسی کنید و اگر خراب شده‌اند، آن‌ها را تعمیر یا تعویض کنید. به یاد داشته باشید که این کار تخصصی است و اگر دانش و تجربه لازم را ندارید، بهتر است از متخصص خودرو کمک بگیرید. 

    ۳گیر کردن سانروف

    اگر سانروف گیر می‌کند یا به‌سختی حرکت می‌کند، ممکن است مسیر حرکتش با زباله مسدود شده باشد یا پیچ و مهره‌هایش شل شده‌ باشند.

    مشکل را چطور حل کنیم؟ 

    • مسیرهای سانروف، لولاها و ریل‌ها را خوب بررسی کنید. اگر ساییده شده‌اند، بهتر است آنها را تعویض کنید. برای اطمینان از عملکرد روان و کاهش اصطکاک، می‌توانید از روان‌کننده مناسب بر پایه سیلیکون استفاده کنید.
    • اگر سانروف تراز نیست یا گیر کرده است، پیچ‌های قاب آن را با دقت باز کنید، شیشه را تنظیم و آن را باز و بسته کنید تا مطمئن شوید به‌درستی در امتداد ریل‌ها حرکت می‌کند. در نهایت، هنگامی که به‌درستی تراز شد، پیچ‌ها را ببندید تا در جای خود محکم شود. 

    ۴کار نکردن دکمه کنترل سانروف

    دکمه سانروف در داخل کابین خودرو قرار دارد و به شما اجازه می‌دهد تا سانروف را باز و بسته کنید. اگر سوئیچ خراب شده باشد، سانروف حرکت نمی‌کند.

    مشکل را چطور حل کنیم؟ 

    برای حل این مشکل و تعویض آن، باید از متخصص خودرو کمک بگیرید.

    ۵خرابی بادگیر

    بادگیرها برای کاهش صدای باد طراحی شده‌اند اما گاهی خراب می‌شوند و ممکن است خودشان هم صداهای آزاردهنده تولید کنند.

    مشکل را چطور حل کنیم؟ 

    برای حل این مشکل، باید از متخصص خودرو کمک بگیرید. 

    ۶خرابی عایق سانروف

    درزگیرهای لاستیکی هوا که در اطراف سانروف قرار دارند، به‌مرور زمان و به‌دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید و … آسیب می‌بینند. عایق آسیب‌دیده نمی‌تواند جلوی نشت آب به داخل کابین را بگیرد و ممکن است خرابی‌های بیشتری در داخل کابین به بار بیاورد.

    مشکل را چطور حل کنیم؟ 

    اگر سانروف مشکل نشت آب دارد، عایق لاستیکی و نوارهای آب و هوا را خوب بررسی کنید. اگر ترک خورده‌اند یا فرسوده شده‌اند، آن‌ها را با عایق‌های نو جایگزین کنید.

    روش ریست کردن سانروف

    فرایند تنظیم مجدد سانروف بسته به نوع و مدل وسیله نقلیه شما می‌تواند متفاوت باشد. بااین‌حال، یک روش کلی وجود دارد که برای بسیاری از خودروها کارساز است:

    1. ابتدا سانروف را ببندید.
    2. دوباره دکمه بستن سانروف را نگه دارید تا سانروف کمی حرکت کند. ممکن است لازم باشد دکمه را بین ۵ تا ۱۰ ثانیه نگه دارید. به‌محض شروع حرکت سانروف، دکمه را رها کنید.
    3. دوباره پس از سه ثانیه، دکمه را نگه دارید. سانروف بسته و سپس باز می‌شود و درنهایت دوباره بسته خواهد شد.
    4. همین! سانروف خودرو با موفقیت ریست شده است.

    نکات نگهداری از سانروف

    تعمیر و نگهداری منظم از سانروف می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی طول عمر آن را افزایش دهد و از تعمیرات پرهزینه جلوگیری کند. با رعایت نکات زیر، می‌توانید از خرابی سانروف خودرو جلوگیری کنید:

    o       به‌طور منظم شیشه سانروف و نواحی اطراف آن را تمیز کنید تا آب جمع نشود. تجمع آب می‌تواند به نشتی و خوردگی منجر شود. برای تمیز کردن شیشه، از مواد ساینده یا مواد شیمیایی که ممکن است به آن آسیب برسانند، استفاده نکنید.

    o       نوارهای عایق آب و هوا و کانال‌های زهکشی را بررسی و قطعات فرسوده یا آسیب‌دیده را تعویض کنید.

    o       قطعات متحرک را روغن‌کاری کنید و روان‌کننده مناسب را روی مسیرهای سانروف، لولاها و قطعات متحرک بمالید تا اصطکاک و صدای ناشی از آن کمتر شود.

    o       سیستم زهکشی سانروف را به‌صورت دوره‌ای با ریختن مقدار کمی آب در کانال‌ها آزمایش کنید. مطمئن شوید که آب می‌تواند آزادانه از طریق لوله‌ها حرکت کند و به‌راحتی از خودرو خارج شود.

    o       وسیله نقلیه خود را جایی به دور از شاخه‌های درختان، تگرگ و … پارک کنید تا شیشه سانروف آسیب نبیند.

     

    سؤالات متداول

    ۱هر چند وقت یک‌بار سانروف خودرو را روغن‌کاری کنم؟

    برای یافتن پاسخ این سؤال، بهتر است به دفترچه راهنمای خودرویتان مراجعه کنید؛ اما به‌عنوان یک دستورالعمل کلی، برای حفظ عملکرد روان و جلوگیری از مشکلات احتمالی، مسیرها و لولاهای سانروف را هر شش ماه یک‌بار روغن‌کاری کنید.

    ۲چرا سانروف خودرو هنگام باران چکه می‌کند؟

    نشتی سانروف در هنگام باران معمولاً به‌دلیل گرفتگی کانال‌های زهکشی ایجاد می‌شود. گاهی زباله‌ها مسیر زهکشی سانروف را مسدود می‌کنند و آب در اطراف لبه‌های سانروف جمع می‌شود.

    ۳علت صدای غیرعادی سانروف چیست؟

    صداهای غیرمعمول از سانروف ممکن است نشان‌دهنده مشکلاتی در مسیر ریل یا موتور باشد. ناتراز بودن شیشه سانروف، فرسودگی قطعات یا روان نبودن مسیر، همگی می‌توانند باعث ایجاد این صداها شوند.

    ۴آیا می‌توانم شیشه سانروف ترک‌خورده را تعمیر کنم؟

    تعمیر شیشه سانروف ترک‌خورده نیاز به ابزار و تخصص دارد. علاوه‌بر این، اگر ترک‌ها بزرگ هستند، بهتر است شیشه تعویض شود تا آب به داخل کابین نفوذ نکند.

    نظر خود را وارد نمایید.